­

5e editie 24 AUGUSTUS 2024

 
 

 

VOOR TRIATLETEN DOOR TRIATLETEN

Ontstaan in 2019 doordat het wegvallen van de Ironman wel een heel groot gat sloeg in het aantal full distance triatlon plekken in Nederland. En ook de Dutch Triple was ineens niet meer mogelijk. Dus met liefde voor de triatlon werd de handschoen door twee triatleten opgepakt om dan zelf de Gelreman te realiseren. 

In 2023 herhaald de geschiedenis zich een beetje en ontstaat de "eigenwijze" halve triatlon. 1,9km zwemmen, 120km fietsen en 21,1km hardlopen, een prachtige opstap naar de hele editie van de Gelreman.

Samen met een team van triatleten werken we jaarlijks toe naar het Gelreman weekend. In het weekend zelf wordt de triatlon vooral mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. De Gelreman, voor en door triatleten met als uitgangspunt een dag plezier met triatlon zoals triatlon bedoeld is. 

Startgeld hele afstand 275,- euro en voor de eigenwijze halve 175,- euro

 

 

FULL DISTANCE TRIATLON

226  KM STRIJDEN TUSSEN DE RIVIEREN

HALF DISTANCE TRIATLON

143  KM STRIJDEN TUSSEN DE RIVIEREN

 

 

SWIM


 
Voor de hele afstand wordt er 3,8km in de Rijkerswoerdseplas gezwommen. De deelnemers van de halve afstand zwemmen 1,9km. Deze recreatieplas kent de gehele zomer een goede waterkwaliteit. Het parcours bestaat uit een ronde van 1,9km welke door de deelnemers van de hele afstand 2x wordt gezwommen.

Bike

 
Drie rondes van 60km, strak asfalt op het snelfietspad richting Nijmegen en volop genieten op de dijken. De strijd tussen de rivieren wordt hier aangegaan. Deelnemers van de hele afstand fietsen drie rondes en de deelnemers van de eigenwijze halve twee rondes en fietsen daarmee iets meer dan een gewone halve triatlon.

RUN

 
Zes ronden hardlopen voor de hele afstand en drie rondes voor de deelnemers van de halve op misschien wel het mooiste marathon parcours van triatlon Nederland. De marathon loop je door het prachtige natuurgebied van Park Lingezegen en staatsbosbeheer.

Wij kennen het afzien. De pijn, maar ook het plezier. Samen kunnen we meer dan je denkt. We dagen je uit en helpen je door de moeilijke momenten heen om zo jouw persoonlijke doelen te bereiken. Born is de sportvoeding welke beschikbaar is bij de Gelreman.

Meer informatie over Born vind je hier.

PROEFPAKKET bestellen kan hier

 

GELREMAN

226 of 143 KM strijden tussen de rivieren

 

­