­

5e editie 24 AUGUSTUS 2024

We hebben niet zoveel regels, maar gaan uit van gezond verstand.

Deelnemer informatie hele afstand

Het inschrijfgeld bedraagt 275,- minimum leeftijd is 18 jaar. Legitimeren doe je bij het ophalen van je deelname pakket. De Gelreman is een individuele hele triathlon. De afstand is  3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,2km hardlopen. Totale maximale wedstrijd duur is maximaal 15 uur.

Voor de individuele onderdelen gelden tijdslimieten.

Zwemmen  - 1:45   uur   (twee ronden)

Fietsen       - 6,5 uur  (3 ronden)

Lopen        - 5,5 uur  (6 ronden)

Deelnemer informatie halve afstand

Het inschrijfgeld bedraagt 175,- minimum leeftijd is 18 jaar. Legitimeren doe je bij het ophalen van je deelname pakket. De Gelreman is een individuele halve+ triathlon. afstand is 1,9km zwemmen, 120km fietsen en 21,1km hardlopen. Totale maximale wedstrijd duur is maximaal 8,5 uur.

Voor de individuele onderdelen gelden tijdslimieten.

Zwemmen  - 1:00   uur   (één ronde)

Fietsen       - 4,5 uur  (2 ronden)

Lopen        - 3 uur  (3 ronden)

In overleg met de gemeentes proberen wij het Gelreman parcours zoveel mogelijk verkeersluw te maken of zelfsverkeersvrij. Echter blijven altijd de gewone verkeersregels geldig en dien je daar aan te houden. Je volgt de aanwijzingen van verkeersregelaars altijd op, zij waken over jouw veiligheid.

Ben je niet bekend met de triatlon regels, lees dan het NTB reglement na.

We hebben bij elke voedingspost een crashzone, hier kan je afval kwijt, afval hoort simpelweg niet op de grond. Heel simpel, No Littering!

Annuleringsregels

De Gelreman wordt georganiseerd van uit de Stichting Gelreman. Zoals gebruikelijk bij een stichting zonder winstbelang, wij ontvangen dan ook geen loon. Wel worden gemaakte kosten vergoed. De grootste kostenpost zijn de verkeersregelaars die de veiligheid moeten gaan waarborgen op het parcours. Dergelijke kosten staan los van het aantal deelnemers. Hierdoor kunnen wij niet zomaar al het geld terug storten bij annuleren.

Bij annuleren na 31 maart van het wedstrijd jaar  is geen restitutie meer mogelijk, tot die tijd geldt een restitutie van 250,- voor de hele afstand en 150,- voor de halve afstand.

Deelnemers die in overleg met de organisatie voor doorschuiven naar  de volgende editie hebben gekozen en alsnog annuleren geld een restitutie van 150,- tot 31 maart van het jaar van de wedstrijd. Daarna is geen restitutie meer mogelijk.

Startbewijs kan worden overgedragen aan een derde in overleg met de Gelreman organisatie. Hiervoor wordt 32,50,- euro administratie kosten in rekening gebracht. De persoon die het startbewijs overneemt ontvangt niet ook nog een Gelreman Hoodie (hele afstand), deze kan wel separaat aangeschaft worden voor 27,50.

 

Medische assistentie

Er zal medische assistentie aanwezig zijn zolang er deelnemers op het parcours zijn. Wij gaan ervanuit dat je gezond bent en goed getraind als je start aan de Gelreman. 

Aansprakelijkheid

Elke deelnemer tekent voor aanvang van de wedstrijd het Vrijwaring van Aansprakelijkheid formulier.

­